FAQ

Här kan du få svar på våra vanligaste frågor


Kan jag få en ersättningsnyckel till min Tryggt hem?

Ja, du kan få ersättningsnycklar till ditt Tryggt hem kabellås.

Om du har flyttat in i en fastighet där en Tryggt hem är monterad och det inte finns några nycklar, eller om du har tappat bort din nyckel kan vi sälja en kopia till dig om du äger fastigheten eller har hyresvärdens medgivande.

Ring oss på 08-7304010 eller 076-517 21 00 så sköter vi detta åt dig.

Kan jag använda vanliga skruvar eller måste jag montera säkerhetsskruvarna som följer med min Tryggt hem?

Vi tillhandahåller säkerhetsskruvar av grad 4 som standard med varje Tryggt hem för att ge maximal fönstersäkerhet och säkerhet. Skruvarna går inte att borra ur och försvagas inte i samma takt som traditionella skruvar varför vi använder dem.

På grund av detta är vår 10-åriga Garanti endast giltig på Tryggt hems som har försetts med de medföljande säkerhetsskruvarna. Traditionella skruvar kan användas, men observera att Garantin inte tillkommer.

Kan jag skruva fast en Tryggt hem i en UPVC-ram?

Jo det kan du. Du kan skruva eller borra in skruvarna i ramen som vanligt.

Det finns olika typer av UPVC-ramar, vissa kommer med stål-förstärkta kammare, där skruvarna kommer att dra nytta av större förankring. Om du har UPVC-fönster med ihåliga kammare kommer våra skruvar fortfarande att fungera, men vi betonar att du bör utföra regelbundna kontroller för att säkerställa att Tryggt hem fortfarande är säkert fäst vid ramarna.

Kommer montering av en fönsterspärr att skada mitt fönster?

En Tryggt hem, eller någon eftermonterad fönsterspärr, är fäst vid fönsterkarmen med skruvar som visar hål om du skulle ta bort den. Tryggt hems är dock designade för att hålla i över 10 år så att de skyddar dina fönster när de behövs.

Kommer montering av en Tryggt hem att påverka min fönstergaranti?

Kontrollera med din fönstertillverkare om eventuella effekter på garantin av montering av en fönsterspärr. En högkvalitativ strypning som tillhandahålls av Tryggt hem påverkar inte fönstrets prestanda.

Hur mäter jag öppningen på 100 mm?

För att korrekt mäta mellanrummet för ditt fönsterkabellås, öppna fönstret innan du monterar strypningen.

Mät ett mellanrum på 100 mm med en mätanordning och placera sedan låset där det är spänt på ramen. Du kan sedan markera och borra pilothålen för att uppnå en öppning på 100 mm. För små barn rekommenderar vi endast ett mellanrum på 89 mm och att använda samma metodik.

Kan Tryggt hems användas på topphängda velux-fönster?

Ja, alla våra Tryggt hem fönsterspärrar kan monteras på inåtgående fönster. Placera helt enkelt låset på sidan av fönstrets ram för att ställa in 100 mm mellanrum.

För mer information om montering av en fönsterspärr på ett inåtgående fönster, läs vår guide här.

Vad betyder ”testad till 360 kg”?

Detta är viktmätningen som vårt oberoende testhus använder. De relevanta brittiska standarderna säger att en fönsterspärr ska hålla 60 kg men vi testar för att överskrida detta för att göra fönster så säkra och säkra som de kan vara.

Var kan jag hitta monteringsanvisningar?

Du kommer att få monteringsinstruktioner för Tryggt hem fönsterspärr med ditt Tryggt hem fönsterlås och kan även hitta dem på varje enskild produktsida på vår hemsida. Ta också en titt på våra videor för mer information.

Kan jag köpa en kombination av olika typer för olika fönster?

Ja, du kan köpa maximalt 20 Tryggt hems i varje kategori. Lägg bara till dem i kundvagnen så justeras leveranspriset automatiskt.

Kan jag använda en fönsterspärr på en dörr?

Ja, du kan använda en fönsterspärr med kabel på en dörr. Vi rekommenderar Pro 5 Duo kabelfönsterlås för altandörrar då kabeln kan tas bort om du vill att dörren ska vara helt öppen.

Hur kan jag byta ett lås om nyckeln är trasig eller borttappad?

Vänligen kontakta vårt team så ger vi dig en kostnad för en ersättning.

Passar en Titan på ett avfasat fönster?

Ja. Titan fönsterlås kommer med en mängd olika distanser i olika storlekar och olika skruvlängder så att de flesta fönsterbågar kan rymmas. Vi tar gärna en titt på dina aktuella fönster via en kostnadsfri gratis videoundersökning, kontakta oss bara så tar vi en titt.

Kan kablar kortas?

Ja kablar på kabelfönsterlåsen kan justeras vid behov. Vårt team kommer att arbeta med dig för att tillhandahålla den bästa lösningen för dig.

Kan kablar förlängas?

Alla våra produkter för fönsterspärr med kabel är testade med en 200 mm kabel. Men vi kan förlänga en kabel upp om det behövs. Kontakta vårt team för mer information. För att förhindra att barn och utsatta vuxna faller rekommenderar vi alltid ett maxavstånd på 100 mm i dessa situationer.

Kan Tryggt hems användas för husdjur?

Ja, Tryggt hems kan användas för att skapa en lucka för att ge frisk luft samtidigt som de håller husdjur inomhus.

Kan jag få en Tryggt hem målad i en annan färg?

Ja, vi erbjuder våra Pro 5, Pro Twist och Titan by Tryggt hem-produkter i vitt, svart, brunt och grått som standard. Vi kan även RAL matcha våra produkter vid behov och har gjort det för många projekt. Vänligen kontakta vårt team för mer information.

Hur tar jag bort skruvlocket?

Skruvlocket är ett kosmetiskt skydd för att dölja skruvarna. För att ta bort, använd helt enkelt ett vasst föremål för att frigöra locket.

Jag vet inte vilket lås jag ska använda, kan du hjälpa?

Självklart! Vårt team är fullt utbildade och tillhandahåller gärna en enkätundersökning utan förpliktelser eller svarar på dina frågor via telefon eller e-post. Vänligen kontakta vårt team för mer information.

Kan Tryggt hems användas på utgående fönster?

Vissa byggregler säger specifikt att ett utträdesfönster måste vara obegränsat. Vår produkt för Pro Twist fönsterspärr med kabel kräver ingen nyckel och kan därför öppnas manuellt i en nödsituation på ett utträdesfönster. Brandtjänstemän har också informerat kunder om att i händelse av en nödsituation och en person blir instängd i ett rum, kommer deras huvudväg in i rummet alltid att vara att krossa glaset för att få tillgång.

Vi rekommenderar starkt att du riskbedömer sannolikheten för ett eventuellt fall från ett fönster kontra sannolikheten för att en brand fångar någon i ett rum.

Skickar du internationellt?

Ja det gör vi. Vänligen antingen kontakta oss eller begär en fraktoffert via våra produktsidor så återkommer vi till dig med leveransdetaljer.

Hur får jag en offert för en massbeställning?

”Kontakta oss” via vårt webbformulär eller vår e-post med de kvantiteter du letar efter, så kommer en medlem av vårt team att kontakta dig inom 24 timmar

Erbjuder ni fri leverans?

Våra budtjänster är för en fast avgift beroende på hur många Tryggt hems du köper.

När kommer min Tryggt hem om jag beställer den på hemsidan?

Vi erbjuder en leveranstjänst på fastlandet nästa arbetsdag för alla beställningar som tas emot senast kl. 15.00. DHL tar vanligtvis 1-5 dagar att anlända beroende på plats. Vi använder en budtjänst för att hantera våra leveranser. Vi skickar internationellt och kan ge en fraktoffert på begäran, begär bara en på våra produktsidor.

Min betalning har misslyckats, vad kan jag göra?

Vänligen ring vårt kontor på 08-7304010 eller 076-517 21 00 om du har några problem med att betala online så kommer en teammedlem att kunna ta dina uppgifter säkert över telefon.

Hur tar man bort en fönsterspärr?

För att ta bort en fönsterspärr, antingen för att byta ut den eller för att den inte längre behövs, använd bara en skruvmejsel för att ta bort de två kroppsfacken som är fästa vid den öppningsbara fönsterramen och den fasta karmen, väggen eller fönstret.

För att åsidosätta en fönsterspärr så att fönstret kan öppnas längre än 100 mm använd antingen den medföljande nyckeln eller tryck- och vridmekanismen. Observera att Perma-fönsterspärren inte kan åsidosättas utan att den tas bort.

Har du videor för montering av fönsterspärrar?

Ja, vi har en video för hur man monterar en fönsterspärr.

Vi tillhandahåller även instruktioner med din fönsterspärr och du kan se en översikt här. Att montera fönsterspärrar är ett mycket snabbt och enkelt gör-det-själv-jobb.

Vid behov kan certifierad montör mot avgift ordna monteringen.

Hur öppnar man en fönsterspärr?

Hur man öppnar fönsterspärr beror på vilken typ av fönsterspärr som finns på plats.

Fönster med nyckellås Pro-5 och Pro-5 Duo kan öppnas bredare än 100 mm med nyckeln och helt enkelt öppna fönstret som vanligt. Nyckeln släpper spärrmekanismen tills den låses igen.

Fönster försedda med den vikbara Titan fönsterspärr kan öppnas lindare än 100 mm med hjälp av en nyckel och öppning av vikmekanismen.

Fönster som begränsas av den nyckellösa Pro-Twist-kabelns fönsterspärr kan öppnas med begränsningsanordningens Push and Twist-mekanism som låser upp begränsningen.

Fönster försedda med Perma kan inte öppnas bredare än 100 mm utan att ta bort fönsterspärren.