Sortiment

Överträffar alla standarder

Men vad innebär egentligen begreppet ”standard”? Vi ser till att varje produkt från Tryggt Hem överträffar varje individuellt testkrav enligt EU-standarden för statisk belastningstest.

Statiskt belastningstest
Ryckprovning

Detta är det vanligaste testet där produkter testas för hur mycket kraft de kan motstå under en minut. Enligt EU-standarden bör fönsterbegränsare klara en belastning på 80 kg. Hos Tryggt Hem sträcker sig denna kapacitet från 360 kg upp till 480 kg.

Ett slagtest mäter kraften som appliceras på fönsterbågen, vilket simulerar påverkan av en person på fönstret. För att genomföra detta test mäts effekten av en kraft på 50 kg som släpps från olika höjder. För att uppnå godkänt i klass 1 enligt EN-standarderna bör fönsterspärren inte lossna från fönstret och måste förbli på plats och fullt fungerande efter att 50 kg kraften har släppts från 200 mm höjd. Produkterna från Tryggt hem klarade alla krav för klass 2, där vikten släpptes från 300 mm

Slagverkstest

Slagtestet mäter motståndet som fönsterspärren ger under upprepad kraftpåverkan. För att utföra detta test slås fönsterspärren på dess mest känsliga punkt tre gånger, med ett huvud på 0,3 kg fäst vid en arm på 0,6 kg. Fönsterspärren måste förbli på plats och inte lossna från fönstret under testprocessen. Alla produkter från Tryggt hem har godkänts i denna testprocedur.

Skräddarsydd färgpalett för fönsterspärrar

Välj bland en oändlig variation av färger för att matcha din stil och smak.

Vi erbjuder skräddarsydda färglösningar som passar perfekt till dina fönsterspärrar, oavsett om det är en ljus och luftig pastellnyans eller en djärv och dramatisk färgton. Med vår expertis och din vision kan vi skapa det perfekta utseendet för dina fönsterspärrar.

De finns även tillgängliga i olika RAL-färger.

Visar 1–6 av 7 resultat